Kako postati član?

Kako postati član?

Kako i zašto postati članom Kluba? Učlanjenje !
Članom Fotokluba Osijek postaje se dolaskom svakoga tjedna na klupske večeri četvrtkom, između 18 i 21 sat, ispunjenjem pristupnice, prihvaćanjem statutom ustaljenih određenih prava i obveza člana, te uplatom godišnje članarine koja iznosi:
- za redovne članove od navršenih 18 godina i starije - 60,00 kn
- za mlade zaključno do 17 godina - 30,00 kn
Uz predočenje članske iskaznice Kluba, članovi Kluba stječu pravo na popust pri izradi izložbenih fotografija u renomiranoj fotoradnji FOTOART, Županijska 25, odnosno Rokova 60 u Osijeku, našeg uvaženog člana g. Marina Topića. Poseban popust pri izradi izložbenih fotografija već dulje vrijeme članovima Kluba pruža i “Studio C“ obitelji Cerić u Županijskoj 13
Svi Vi koji ste na koji način zainteresirani za fotografiju mjesto Vam je među nama i rado Vas očekujemo u našim klupskim prostorijama, gdje ćete upoznati mnoge istomišljenike s kojima kroz razgovore, razmjenu mišljenja, ideja, analizu fotografija, digitalne projekcije i druženje možete proširit svoja saznanja iz različitih vidova fotografije . Ako ste početnik, tijekom godine možete pohađati fototečaj i dalje se uz druženje usavršavati. Stoji Vam na raspolaganju klupska čitaonica gdje uz bogatu arhivu redovno mjesečno stižu i četiri nova časopisa Fotomag (HR), DigitalFoto magazin (HR), Color Foto (D), Practical Photography (GB) i Refoto (RS) , bogata stručna biblioteka, c/b fotolaboratorij koji možete besplatno koristiti prema utvrđenom rasporedu od ponedjeljka do petka od 08 do 21 sat
U okviru svojih prostora Klub posjeduje i fotogaleriju za izlaganje autorskih fotografija koja je i prva instanca afirmacije, posebno mlađih članova. Članovima stoje na raspolaganju i multimedijalni uređaji za projekciju dijapozitiva i digitalnih fotografija. Svakom članu tijekom godine na kućnu ili e-mail adresu redovito stižu pozivi za sve izložbe i manifestacije Kluba kao i propozicije međunarodnih izložbi. Tijekom godine Klub organizira više fotosessiona, izleta i posjeta izložbama prijateljskih klubova. Već tradicionalni su Karneval u Veneciji, i Saloni fotografije u Đurđevcu, Vinkovcima, Somboru, Zagrebu i Pečuhu. Klub pomaže članovima u informiranju o izložbama fotografija u zemlji i u svijetu, a za izložbe u zemlji zajednički se pakiraju i šalju fotografije o trošku Kluba.
Od istaknutih fotoamatera umjetnički savjet Kluba tijekom godine formira klupske kolekcije koje prezentiraju fotografska postignuća autora, Kluba i našeg grada u zemlji i svijetu. Evo samo nekih gradova gdje smo kolektivno uspješno izlagali : Zagreb, Melbourne, Maribor, Pečuh, Graz, Siegen, Tuzla, Sombor, Kalkuta, Cipar, Novi Sad, Sombor.. Za afirmaciju fotografskog stvaralaštva u svojoj Županiji uz pomoć lokalnih fotoklubova u studenomn redovito organiziramo tradicionalnu godišnju Izložbu umjetničke fotografije autora Osječko-baranjske županije u Club galeriji Magis, a svakoga lipnjaj u reprezentativnoj gradskoj galeriji Waldinger ili Kazamat organiziramo međunarodnu multimedijalnu izložbu - Salon fotografije OSIJEK.
Dođite, iskreno i srdačno Vas očekujemo jer ovo je mjesto gdje se okupljamo mi, istinski ljubitelji fotografije i fotografske umjetnosti. Dođite, družimo se i poštujmo, jer ovdje su mnogi afirmirani fotoamateri i veliki znalci i majstori fotografije, koji kroz druženje prenose svoja iskustva i znanja mlađima educirajući njih i sebe. Kroz dugu povijest hrvatske fotografije uspjeli smo već sedmo desetljeće sačuvati visoke vrijednosti fotoamaterskog djelovanja našeg fotokluba. Pozivamo i sve ljude dobre volje s posebnim znanjima i umijećem koji bi htjeli postati Prijatelji Kluba i tako nam pomoći jer potrebni su nam prevoditelji (za engleski, njemački, mađarski,..), povjesničari umjetnosti, lektori, modeli (muški, ženski,…), novinari i svi koji su spremni promicati fotografsko stvaralaštvo i umjetnost u našoj sredini i šire.
Predsjednik :
Damir Rajle